[Exposició] Seguint les petjades dels nostres herois i heroïnes

Manga. Exposició. Del 10 d’abril al 9 de juny, a la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra

El turisme del manga i l’anime

Inauguració
Dimarts 10 d’abril, 19 h
Acte inaugural i visita comentada a l’exposició, a càrrec de Rubén Molins, comissari.

Per al manga i l’anime, l’escenari geogràfic i la manera de descriure’l de vegades és tan important com la història mateixa. Les inspiracions dels mangues i els animes ambientats a Europa poden ser properes i conegudes per a nosaltres, però exòtiques per als japonesos. De la mateixa manera, als occidentals ens és difícil imaginar-nos com són realment tant les zones més rurals i tradicionals del Japó com les seves ciutats més modernes i cosmopolites. Tanmateix, aquest mitjà narratiu permet que la nostra imaginació viatgi a aquests llocs remots i desconeguts per a nosaltres.

Aquesta exposició repassa els llocs reals on passen les històries més emblemàtiques del manga i l’anime, per tal de conèixer millor les idees que hi vol transmetre el dibuixant. Els decorats dels banys termals de Ranma 1/2 i Love Hina, els barris perifèrics de les grans ciutats de Shin Chan i Doraemon, o el Tòquio d’AkiraSailor Moon i Fushigi Yûgi.

Descobrirem també les inspiracions de llocs europeus en les produccions d’Studio Ghibli i altres grans pel·lícules d’animació japonesa, i les curioses visites que els personatges de One Piece, Cinturó negre i Capitán Tsubasa van fer a la ciutat de Barcelona.

Si us agrada viatjar, us donarem indicacions i consells perquè hi sumeu la vostra passió pel manga i l’anime i pugueu arrodonir el vostre viatge pels llocs que tot otaku ha de visitar una vegada a la vida.

Comissari: Rubén Molins (Rubens Produccions)

Hi col·laboren:
Consulat General del Japó
JTB
Selecta Visión
Associació de mangaanime i cultura nipona Amakuni

III Jornade s Gokuraku: el paradís de l’Otaku
Del 4 al 6 de maig
Fira de cultura japonesa i manga amb concursos, tallers, exposicions i concerts per a tot tipus de públic (accés gratuït).

Exposició: «MICRO JUMP-TO EI EXHIBITION : Els objectes més de sitjats pels fans»
Del 4 al 6 de maig
Una mostra d’objectes relacionats amb el manga. Des de litografies de Shonen Jump, la revista més antiga i popular del Japó —a partir de la qual han sorgit títols clàssics com Bola de drac—, a storyboards, fotogrames i altres productes originals de les produccions dels animes de Toei Animation, la productora d’anime més famosa del país nipó. A més, hi podreu trobar altres objectes de col·leccionisme que es posen a la venda de manera exclusiva a les exposicions de la revista Shonen Jump al Japó.

[su_gmap address=”Carrer Sant Adrià, 21, 08030 Barcelona”]

About

View all posts by