El viernes publicaremos a cuánto asciende la cifra recaudada


El próximo viernes se hará pública la cifra recaudada el sábado pasado, en el evento de captación de donativos para los damnificados por el tsunami i terremoto “1.000 grullas por Japón”.

Hemos querido esperar a la reunión de socios del viernes para contar en presencia de todos el dinero, que se encuentra a buen recaudo en una hucha sellada. A pesar que añadimos “solo” unas 250 grullas de origami al senba zuru (y por tanto, nos quedamos bastante lejos de las 1.000), los donativos fueron tan generosos que estimamos que la cifra supere de largo los 500 euros que, al fin y al cabo es lo importante.

Os queremos agradecer a todos los que colaborásteis, y aprovechamos la ocasión para publicar una carta que ha enviado el primer ministro japonés, Naoto Kan, el día que se cumplían 30 días del desastre.

Gràcies pel ‘kizuna’

Ha transcorregut un mes des de la més gran catàstrofe a la qual el nostre país ha hagut de plantar cara en la seva història. S’han perdut les preuades vides de nombroses persones i encara hi ha més de 150.000 persones que continuen refugiades.

A les zones completament devastades pel tsunami que es va produir després del terratrèmol, no hi havia ni aigua, ni menjar, ni electricitat, i els supervivents es trobaven incomunicats entre si. Va ser llavors quan vam rebre l’ajuda procedent de tots els països del món i, gràcies a ells, vam poder mantenir el nostre ànim i el nostre coratge.

Un bol de sopa, una flassada, van escalfar els nostres freds cors i cossos. Els equips de rescat van buscar heroicament els supervivents entre la runa de les ciutats i les muntanyes d’enderrocs. Els equips mèdics van treballar incansablement per guarir les ferides dels cossos i dels cors de les persones.

Avui, continuem rebent nombrosos missatges d’ànim i oracions de totes les persones del món sencer. Nosaltres apreciem de tot cor el kizuna, els llaços d’amistat que ens uneixen a totes les persones del món. A tots els països i a totes les regions del món que ens han enviat la seva ajuda, volem transmetre’ls el nostre més sincer agraïment. Les tasques de reconstrucció ja han començat. Pel que fa a la situació de la central nuclear de Fukushima Daiichi, es continuen realitzant tots els esforços per poder estabilitzar la situació com més aviat millor.

Sens dubte, el Japó es reconstruirà i es recuperarà per convertir-se en un país encara més fort. Amb la fortalesa del poble japonès i amb la col·laboració de la societat internacional, assolirem aquest objectiu. I després, correspondrem a tot el món per la càlida ajuda que hem rebut.

Perquè arribi aquest dia, tots units dedicarem els nostres esforços a reconstruir el nostre país.

De tot cor, nosaltres, el poble del Japó, expressem el nostre més profund agraïment, confiant que es converteixi en un desig per a l’esperança.

En les adversitats es reconeixen els veritables amics.

 

Naoto Kan, primer ministre del Japó

 

About

View all posts by